Heren 2 boekt heroïsche overwinning in Groningen

6 mei 2023

Met slechts 9 man op het veld begon Heren2 aan de lastige uitwedstrijd. Maar in de eerste slagbeurt lieten we zien niet voor niets ruim 2 uur in de auto te hebben gezeten. 3 vrije lopen en 2 hits (Youri en Alex) zorgde direct voor een 0-3 voorsprong. Inmiddels kwam Jer binnenlopen en hij moest direct aan de bak. Beginnend als catcher, daarna werper en outfielder en ook nog eens 5x op het honk (5x vrije loop) een wedstrijd waar hij enkele dagen van moest bijkomen. Met Dave dit keer als startende werper is de voorsprong een goed begin. Caribe1 liet Dave echter direct zien dat hij vol aan de bak moest want hij kreeg flink wat verre honkslagen tegen. In de eerste 3 innings kon hij echter groot gevaar tegen gaan en scoorde ze slechts 1 run. Na 3 inning een 1-4 voorsprong. In de 4e slagbeurt van Caribe zorgde een infield-hit voor 2 runs en een tussenstand van 3-4 voor RCH.Aan slag had de startende werper zijn ballen gedurende de wedstrijd steeds beter onder controle en na 6 slagbeurten nog steeds maar 4 runs op slechts 2 hits (in de eerste inning).Caribe bleef echter fel aan slag. Scoorde in de 5e inning en 6e inning 3 runs op Jer die de inmiddels moegestreden Dave kwam vervangen. De 9-4 achterstand na 6 innings was een feit terwijl zich inmiddels donkere wolken boven Groningen lieten zien. In de 7 inn scoorde we nog 2 runs door hits van Remco en Youri. Maar ook Caribe scoorde 1 run op verse werper Frits voor een tussenstand van 10-6 voor Caribe. In onze 8e slagbeurt werden 2 vrije lopen gevolgd door hits van Lex, Reggie en een double van opnieuw Youri waarmee Reggie de 10-10 scoorde maar hij bij die actie geblesseerd raakte. We hadden geen wissels dus dan maar op het eerste honk en lefty Steff op het tweede honk (die positie kan immers iedereen spelen). Caribe kreeg nog wel direct een man op het 3e honk maar Frits was on fire en sloot de inning zelfs af met een strikeout ondanks dat hij eerder in de wedstrijd aan slag al vol in zijn rug was geraakt. Met een gelijke stand begonnen we aan de 9e inn. Frits en Jer kregen 4wijd, en Ewout sloeg een hit. Nog eens 4 wijd voor Lex (uiteindelijk kregen we in totaal 17 keer gratis het eerste honk) zorgde voor de 10-11 voorsprong. Youri werd in 1 at bat zelfs 3x geraakt door de wilde worpen van de pitcher. Hits van Steff en Alex vergrootte de voorsprong naar 10-15. Het verzet van Caribe was gebroken, ze scoorde nog wel een run maar zo werd Frits de winnende werper en was de buit met 11-15 binnen. Veel lichamen die moe (wedstrijd duurde ruim 3,5 uur), gebroken maar ook zeker beurs waren maar de zoete smaak van de comeback overwinning heelt de wonden. 11 van onze 15 runs werden gescoord door jongens die met 4wijd of geraakt werper op het honk kwamen en bij onze pitching slechts 2. Een knappe overwinning waardoor Heren2 terug te vinden is in de subtop van de ranglijst.

Met een gelijke stand begonnen we aan de 9e inn. Frits en Jer kregen 4wijd, en Ewout sloeg een hit. Nog eens 4 wijd voor Lex (uiteindelijk kregen we in totaal 17 keer gratis het eerste honk) zorgde voor de 10-11 voorsprong. Youri werd in 1 at bat zelfs 3x geraakt door de wilde worpen van de pitcher. Hits van Steff en Alex vergrootte de voorsprong naar 10-15. Het verzet van Caribe was gebroken, ze scoorde nog wel een run maar zo werd Frits de winnende werper en was de buit met 11-15 binnen. Veel lichamen die moe (wedstrijd duurde ruim 3,5 uur), gebroken maar ook zeker beurs waren maar de zoete smaak van de comeback overwinning heelt de wonden. 11 van onze 15 runs werden gescoord door jongens die met 4wijd of geraakt werper op het honk kwamen en bij onze pitching slechts 2. Een knappe overwinning waardoor Heren2 terug te vinden is in de subtop van de ranglijst.

Op zondag 14 mei om 13 uur staat de eerste thuiswedstrijd op het programma en uiteraard is daar iedereen weer welkom om ons te supporten.

Nieuws
Aanmelden jeugdkamp 2024

Je kunt je middels het aanmeldformulier aanmelden voor het jeugdkamp op 6 en 7 juli a.s.

Inschrijfformulier jeugdkamp 6 en 7 juli a.s.

Het jeugdkamp, wat jarenlang een traditie was, keert weer terug bij RCH Pinguins. Aanvang: Zaterdag 6 juli om 11:00 uur Einde: Zondag 7 juli om 13:30 uur. Deelname aan het toernooi kost €10,- per persoon en kan worden afgerekend bij de bar in de kantine.

Naam(Vereist)
Voer een nummer in van 6 tot 18.

Zaterdag 6 juli

Tijd Wat
11:00 uur Ontvangst/uitleg
11:15 uur Teams maken
11:30 uur Inrichting tent
12:30 uur Lunch Pannenkoeken
14:00 uur Wedstrijd kijken H1 + Clinic
16:00 uur Vlag maken/Oefenen Bonteavond
18:00 uur Diner
20:00 uur Bonte avond
22:00/22:30 uur Slapen

Zondag 7 juli

Tijd Wat
09:00 uur Ontbijt
10:00 uur Warming UP
10:30 uur Mix Beeballtoernooi
12:00 uur Lunch Prijsuitreiking RCH got Talent Fair Play prijs Toernooi Netjes eten/opruimen Mooiste vlag
13:00 uur Slidings
13:30 uur Einde

Wat heb je nodig?

Slaapzak

Kussen

Luchtbed

Kleding dat vies kan worden

Honkbalkleding/Hanschoen etc..

Handdoek/toilet spullen

Goed humeur

6 juni 2024
Nieuws
Nieuws
Meubulair

Wat hebben we als club toch een groot aantal toppers als vrijwilligers. Het meubilair langs het veld wordt er met gerecyclde materialen steeds mooier op. Eerst waren de in slechte staat verkerende banken voor het terras al vervangen en met overige stukken hout zijn er nu nieuwe banken gefabriceerd links van de thuis-dugout. Verder komt ons clubhuis ook zo langzamerhand zichtbaar in de nieuw verf zodat het hout ook weer jaren mee kan en het er weer strak uit ziet. Dankzij Nieuwenhuis Schilderwerken.

Op het veld kunnen we nu prachtig ons RP logo op het gras spuiten met krijtverf mbv een spuitmal.

 

1 mei 2024