Clubinfo RCH-Pinguins

De honk- en softbal teams van RCH-Pinguïns spelen op één van de mooist aangelegde velden van Nederland. Het complex ligt aan de rand van Heemstede. Midden tussen het oude groen van Het Oude Slot. Langs de prachtige Ringvaart. Op het sportpark zijn ook de velden van de voetbalverenigingen RCH, VEW en HFC te vinden, de hockeyvelden van Alliance, de tennisvelden van HBC en zwembad Groenendaal. Een waar sportparadijs dus.

De velden van RCH-Pinguïns voldoen aan de internationale honk- en softbal eisen. Hierdoor is de vereniging in staat wedstrijden op het hoogste niveau te faciliteren. Niet alleen de wedstrijden van de eigen club worden er gespeeld. In voorkomend geval ook wedstrijden van nationale en internationale kampioenschappen en competities komen langs. De moderne lichtinstallatie verzekert goed zicht in de avond.

Moderne kleedkamers, een tribune en een verzorgd terras geven de sporters en toeschouwers buiten ruim plek. Voor de inwendige mens staat het multifunctionele clubhuis garant. Hier kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Maar ook voor uw vergadering, verjaardagsfeest of kaartavond. Uiteraard is er gratis wifi ter beschikking.

Missie

RCH-Pinguïns is een plek waar veel mensen een hoop mooie herinneringen aan beleven. Met goede prestaties, een goede jeugdopleiding en een plek waar mensen graag samenkomen om een pot honkbal te kijken.

RCH-Pinguïns ziet het als haar missie om laagdrempelig de beoefening van de honk- en softbalsport aan haar leden aan te bieden. Het is haar ambitie het topsport niveau te behouden en de breedtesport uit te breiden tot elk gewenst niveau. En daarmee de beoefening van sport in het algemeen, en honk- en softbal in het bijzonder, te stimuleren in Heemstede en omgeving.

Clubgeschiedenis

RCH-Pinguïns is de oudste landelijk spelende honk- en softbalvereniging van Nederland.
De vereniging is in 2001 ontstaan uit een samengaan van honk- en softbalvereniging RCH (sinds 1934) en softbalvereniging De Pinguïns (sinds 1954). Beide verenigingen speelden op hoog niveau op de zelfde velden en besloten in 2001 de krachten te bundelen.

Johan Neeskens speelde voor RCH en met het junioren team behaalde hij onder leiding van Frans Langeveld de Nederlandse titel. Helaas voor ons moest hij van Rinus Michels een keuze maken.

Uit de kweekvijver van RCH-Pinguïns speelde een aantal leden in het Nederlandse team. Zoals de pitchers Dave Draijer, Michiel van Kampen en Roger Kops, catcher Cees Lammerts en verre velder Dirk van ’t Klooster. Dirk is erelid van de KNBSB vanwege het passeren van de grens van 200 gespeelde interlandwedstrijden. Dave Draijer is lid van verdienste van de KNBSB vanwege zijn langdurige verdienste als pitcher van het Nederlandse honkbalteam. Met ingang van 2017 speelt ook de nu 19-jarige Max Draijer in het Nederlands Team.

De vereniging werd opgericht op 21 juni 1934 als Racing Club Heemstede. RCH speelde toen haar wedstrijden op de velden van voetbalclub RCH. In 2001 ontstond de fusievereniging onder de naam RCH-Pinguïns. De softbalvereniging De Pinguïns was op 1 september 1954 opgericht en speelde op hetzelfde sportcomplex als de honkbalclub RCH.

In 1996 won RCH de Europacup II voor Club teams. In dit zelfde jaar werd ook het kampioenschap in de overgangsklasse behaald. In 1997 keerde RCH terug in de landelijke hoofdklasse. Maar lieft 6 seizoenen werd er gespeeld op het hoogste niveau. In 2001 ontstond de fusie met Softbal vereniging Pinguins en ging de club vanaf dat jaar onder de nieuwe naam RCH-Pinguins spelen.

Nieuws
Nieuws
Openingday en Reunie 2024

Openingday bij RCH Pinguins op zaterdag 13 april. Het eerste speelt dan zijn eerste thuiswedstrijd tegen UVV. Maar ook zal als deel van ons prachtige jubileum jaar de Reunie plaatsvinden. Deze begint dan om 1 uur zal de ook de rest van de dag duren. Voor de jeugd is er een stormbaan en kan er kennis gemaakt worden met de helden uit ons verleden. Meet the Legends. Met Muziek, een Loterij en een BBQ, verwachten we een fantastische start van het nieuwe seizoen en ons Jubileumjaar. Kom je ook?

 

24 februari 2024
Nieuws
Nieuws