Honkbal heren 1 speelt laatste wedstrijd aanstaande dinsdag

De afgelaste wedstrijd van Honkbal heren 1 van zaterdag 16 september wordt aanstaande dinsdag, 3 oktober ingehaald. Dit zal tevens de laatste wedstrijd zijn van Honkbal heren 1.

Uitgedunde RCH-selectie wint twee maal van Pirates-2

 

De toch al smalle RCH-selectie was het afgelopen weekend door absenties om uiteenlopende redenen tot op het bot uitgedund. Dat er dan toch 2 x gewonnen wordt mag dan wel tot tevredenheid stemmen, maar het valt wel te hopen dat de Racing in de strijd om de eerste drie plaatsen in de rangschikking wat vaker in zijn sterkste opstelling kan aantreden.

 

RCH mist op valreep dubbele winst op Euro Stars, maar met beperkte gevolgen

Een 4 puntenweekend leek voor het grijpen. Zaterdag een eenvoudige 7-3 winst en zondag na 4 innings een 6-0 voorsprong. Maar na een rampzalige 8 e Capelse slagbeurt stond het 7-7, kwam er een verlenging en leek RCH alsnog met de winst aan de haal te gaan. In de 12e inning nam de Racing een 8-7 voorsprong, maar volgde de domper in de gelijkmakende slagbeurt. Storks staat nu onbedreigd 1 e , OG comfortabel 2 e en zijn de verschillen tussen de concurrerende standaardteams voor de 3 e plaats in de promotiecompetitie beperkt tot 2 punten. Gezien het resterende programma van de eerste competitiehelft is de Racing nog verre van kansloos.

Opnieuw moet RCH-Pinguïns in puntendeling berusten

 

De pitching is bij RCH dik in orde, maar het arsenaal aan veldspelers is erg krap. Daarbij komt nog dat elk weekend wel een of twee spelers een wedstrijd verhinderd zijn wegens studie, werk of blessures en dat er dan, afgezien van de werpers, totaal geen wisselspelers meer beschikbaar zijn. Het winnen van twee wedstrijden in één weekend wordt er dan niet makkelijker op.

 

Teleurstellende puntendeling van RCH-Pinguïns tegen Neptunus Tridents

 

Met een verwachte dubbele overwinning op Tridents zou RCH een mooie sprong op de ranglijst gemaakt hebben. En daar leek het tot aan de laatste inning van de tweede wedstrijd ook op uit te draaien. Maar de oude wijsheid “it isn’t over until it’s over” werd weer eens bewaarheid en het parool luidt nu “uithuilen en opnieuw beginnen”.

 

Het venijn zat bij RCH-Quick twee maal in de kop

 

Het is de laatste jaren niet ongebruikelijk dat RCH-Pinguïns en Quick de punten delen, maar nieuw was in het afgelopen weekend wel dat de zeges behaald werden in de uitwedstrijden. Opvallend was ook dat beide malen de bezoekers al vroeg op een 0-3 voorsprong kwamen en dat de thuisspelende ploegen vervolgens de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen.

 

Duidelijke overwinningen van RCH-Pinguïns op Wassenaar

 

Waren vorig seizoen de krachtsverschillen in de Overgangsklasse klein en was iedereen in staat van iedereen te winnen, dit jaar lopen de kwaliteiten, mede door de toevoeging van de voormalige rookieteams tot in totaal 16 clubs, sterk uiteen. Het gevolg is na 2 speelweekends al goed zichtbaar: veel oninteressante wedstrijden en een ranglijst die is vertekend door het lot of de standaardteams tegen elkaar hebben gespeeld of juist niet. Uiteraard wordt deze ongelijkheid in de loop van het seizoen vanzelf rechtgetrokken, maar duidelijk is intussen wel dat deze competitieopzet weinig bevorderlijk is voor het spelniveau. Intussen laat het bondsbestuur weten af te willen van haar eerdere voornemen om de Overgangsklasse in stappen af te slanken naar 12 teams en door te willen gaan met het huidige aantal van 16, voorwaar een verontrustend vooruitzicht.

 

Veldfouten nekken RCH-Pinguïns in de dubbel tegen Storks

Als je dan toch 2 x moet verliezen in het openingsweekend van de competitie, dan maar tegen de onbetwiste kampioen van het afgelopen seizoen en opnieuw gegadigde voor een topklassering. Een andere pleister op de wonde is de constatering dat RCH nauwelijks onderdeed voor de Haagse ploeg. In beide wedstrijden werd de leiding genomen, maar bedierven veldfouten het sterke optreden van de Heemsteedse pitching. 

RCH-Pinguïns verspeelt opnieuw toernooiwinst in laatste inning

 

De laatste keer dat RCH een toernooi ter voorbereiding op het nieuwe seizoen won was het Enschedese Mastenbroektoernooi in 2014. Vorig weekend liet de Racing het Haagse Storks met een gelijkspel ontsnappen waar winst noodzakelijk was, het afgelopen weekend zou een gelijkspel voldoende zijn geweest voor de toernooizege in de Haarlem Series, maar werd het een nipte nederlaag tegen het organiserende OG.

 

Storks pakt op de valreep de winst in het Ringvaarttoernooi

 

Het lukte RCH-Pinguïns opnieuw niet het eigen Ringvaarttoernooi te winnen, maar veel scheelde het niet. In de laatste inning van de finale tegen het vooraf tot favoriet bestempelde Storks werd een 2-0 voorsprong teniet gedaan en met het gelijkspel werd het Haagse team tot toernooiwinnaar uitgeroepen omdat het in de voorronde op de eerste plaats was geëindigd.

 

Klik hier om meer nieuwsberichten in te laden