Honk- en softbalclinic van RCH-Pinguïns gaat op herhaling

Voor de tweede maal dit seizoen geven de spelers van RCH-Pinguïns, onder leiding van hoofdcoach en oud-international Marlon Frolijk, op zondag 3 juni een (kennismakings)clinic voor geïnteresseerde jeugd in alle leeftijdsklassen.

 

Eerder dit jaar, op de openingsdag van het honkbalseizoen 2018, beleefde ondanks de toen nog relatief lage temperaturen, een groot aantal in honk- en softbal geïnteresseerde jongeren een prachtige dag. Niet alleen werd hun een aantal beginselen en kunstgrepen van deze schitterende sport bijgebracht, maar konden zij vervolgens ook kennismaken met honkbal op topsportniveau. RCH-Pinguïns won op 7 april op overtuigende wijze met 15-0 van het Dordtse The Hawks, waarbij Gianni Frolijk met een grand slam homerun de meest gevierde man was.

Ook a.s. zondag zullen de deelnemers aan de clinic na afloop een honkbalwedstrijd van het vlaggenschip van RCH-Pinguïns kunnen bijwonen en wel de wedstrijd tegen The Orioles. Een garantie voor wederom een grand slam homerun en een grote overwinning kan natuurlijk niet gegeven worden, maar een mooie wedstrijd onder aangename weersomstandigheden zit er dik in.

 

De clinic, waarbij voor alle benodigde materialen door de vereniging wordt gezorgd, wordt gehouden op het Heemsteedse Sportpark en duurt van 10 tot 12 uur. Vervolgens beginnen RCH-Pinguïns en The Orioles de voorbereidingen voor de wedstrijd (batting practice, infieldtraining etc.), die ook zeer de moeite van het bekijken waard zijn.

Bij voldoende animo bestaat de mogelijkheid tot het spelen van een oefenwedstrijdje.

De wedstrijd zelf vangt aan om 14.00 uur.

 

Meld je nu aan door hier te klikken.

Terug

Gerelateerde artikelen

28-10-18 - Reunie
24-09-18 - Wijnproeverij: zaterdag 29 september 20:00
23-08-18 - Zondag 2 september Family & Friends toernooi
19-08-18 - Ome Coos Hogeboom overleden
18-06-18 - Wedstrijd Honkbal heren 2 - Kinheim 2 afgelast