RCH wint van Euro Stars en legt zich niet neer bij de 4e plaats

De op 20 mei door RCH met 7-3 gewonnen thuiswedstrijd tegen Euro Stars werd dinsdagavond 25 juli op last van de KNBSB overgespeeld in Capelle a/d IJssel. De Racing won opnieuw en staat nu op 2 (straf)punten afstand van Quick en OG op de vierde plaats. Maar het bestuur van RCH voelt zich ernstig misleid en heeft besloten bij de Bond opening van zaken te geven over de selectieve wijze waarop de competitieleiding sommige verenigingen straft dan wel ontziet.

 

Het werd de wedstrijd van Dion Steyl, die zaterdag tegen OG in 4 1/3 innings al 68 ballen had gegooid zonder tegenpunten. En daaraan voegde hij tegen Euro Stars nog eens 8 slagbeurten met 99 pitches toe, waarin hij slechts 2 hits (een bunt en een infield hit) toestond. Ook op closer Lars Broersen maakte de Capelse aanval weinig klaar, zodat de 3 runs van de Racing ruim voldoende bleken voor de overwinning.

 

Die runs kwamen tot stand in de 2e Heemsteedse slagbeurt, nota bene nadat er al 2 nullen waren gevallen en niemand de honken had bereikt. Maar toen kwamen alsnog 7 man aan slag en waren het Dave Veerman en Youri Spoor met een honkslag en Jeldwin Orman met 4 wijd die konden scoren met hulp van een infield hit van Daan Groenewoud, 4 wijd voor Rick Nansink en geraakt werper voor Victor Draijer. Met volle honken viel eindelijk de derde nul en was het vuur voor de rest van de wedstrijd gedoofd. Met 9 tegen 2 honkslagen en 11 tegenover 5 achterblijvers op de honken viel er op de overwinning van RCH-Pinguïns niets aan te merken.

 

Het is nu zomerstop, maar wij houden u op de hoogte van de perikelen met de honkbalbond. De competitie wordt overigens hervat op zaterdag 19 augustus.

 

Terug

Gerelateerde artikelen

24-09-18 - Wijnproeverij: zaterdag 29 september 20:00
23-08-18 - Zondag 2 september Family & Friends toernooi
19-08-18 - Ome Coos Hogeboom overleden
18-06-18 - Wedstrijd Honkbal heren 2 - Kinheim 2 afgelast
11-06-18 - Nederlands Dames Honkbalteam speelt tegen Heren 1