Sparks bezorgt RCH met puntendeling een koude douche

 

Door de 3 resterende wedstrijden voor de zomerstop te winnen en te hopen op een misstap van Quick zou RCH nog derde kunnen worden en zich plaatsen voor de promotiecompetitie naar de Hoofdklasse. Die misstap van Quick kwam er, maar werd tenietgedaan door de puntendeling tegen Sparks. Sparks kan niets kwalijk worden genomen, maar de bittere nasmaak van de wijze waarop de Racing door de KNBSB is behandeld is nog niet weggespoeld. Bij herhaling hebben, zowel mondeling als schriftelijk, medewerkers en bestuur van de Bond ons in de waan gelaten dat wij onze zaak mondeling bij de Geschillencommissie zouden kunnen bepleiten zonder ons er op te wijzen dat deze commissie geschillen uitsluitend schriftelijk wenst te behandelen. De wijze waarop de Bond sommige andere verenigingen in vergelijkende gevallen de hand boven het hoofd heeft gehouden bleef daardoor onbesproken. Het is nu aan het bestuur van RCH-Pinguïns of zij zich willen beraden op verdere stappen.

 

Een slechte eerste inning van RCH maakte al gelijk duidelijk dat Sparks zijn sportieve plicht wenste te vervullen. Hylke van Viersen moest 4 honkslagen incasseren met een 0-3 tussenstand als gevolg. In de 3e Haarlemse slagbeurt werd het zelfs 0-5 na een denkfout in het infield, goed voor uiteindelijk 2 “unearned runs”. En toen in de 4e Haarlemse slagbeurt de 0-6 op het scorebord verscheen geloofde nog maar weinigen in een goed resultaat voor de thuisploeg. Maar vooral nadat Dion Steyl de heuvel had beklommen kwam Sparks niet meer in de buurt van de thuisplaat en kon de inhaalrace beginnen. In gelijk 4 leek een Heemsteedse opleving in gang te worden gezet, maar tot meer dan een run van Victor Draijer en het achterlaten van volle honken kwam het niet. Pas in de 7e inning veerde de RCH- aanhang op na een 2- puntenhomerun van Ties van der Beeke. Maar bij 3-6 bleef het, want op het werpen van de ingebrachte reliever Robin ter Schegget produceerde de Racing voornamelijk vangballen.

 

 

Ties van der Beeke sloeg een 2 punten homerun

 

(foto Willem Pruimboom)

 

Een herboren RCH-Pinguïns maakte zondag in Haarlem-Noord duidelijk waarom het zo hoog op de ranglijst van de Overgangsklasse staat. Toch waren het de Sparks die in de 2e inning dicht bij de openingsrun kwamen, maar een mislukt squeezeplay effende voor de Racing het pad naar een regelmatige overwinning. In de 3e Heemsteedse slagbeurt opende Youri Spoor de score na een infield hit, een wilde worp en een veldfout. In de 6e slagbeurt nam RCH ruimer afstand na runs van Rick Nansink en Victor Draijer. En een slagbeurt later bracht Victor Draijer met een honkslag Youri Spoor en Jeldwin Orman voor de 0-5 eindstand over de thuisplaat. Al Morales kreeg in 8 innings slechts 5 honkslagen tegen en Lars Broersen had aan 8 worpen in de laatste slagbeurt genoeg om 3 Haarlemmers onverrichter zake naar de dug out terug te laten keren. Morgenavond (dinsdag 25-07) speelt RCH de “inhaalwedstrijd” tegen Euro Stars in Capelle a/d IJssel. Daarna breekt voor de Overgangsklasse de zomerstop aan.  

Terug

Gerelateerde artikelen

24-09-18 - Wijnproeverij: zaterdag 29 september 20:00
23-08-18 - Zondag 2 september Family & Friends toernooi
19-08-18 - Ome Coos Hogeboom overleden
18-06-18 - Wedstrijd Honkbal heren 2 - Kinheim 2 afgelast
11-06-18 - Nederlands Dames Honkbalteam speelt tegen Heren 1