Wedstrijd Honkbal heren 2 - Kinheim 2 afgelast

De wedstrijd Honkbal heren 2 - Kinheim 2 wordt gespeeld op Woensdag 20 Juni 19:30

Nederlands Dames Honkbalteam speelt tegen Heren 1

De bondscoach van het Nederlands Dames Honkbalteam, Elvin Englentina, was afgelopen zaterdag scheidsrechter bij de thuiswedstrijd van ons eerste tegen Amsterdam Pirates.

En samen met onze coach Marlon Frolijk ontsproot aldaar het plan om een oefenwedstrijd te organiseren tussen het dames team en ons heren 1.

 

De dames zijn volop in de voorbereiding van het WK dat van 22 tot en met 31 augustus plaats vindt in Florida. Ze gaan daar nu voor de 5e keer op een rij naar toe en hopen natuurlijk hoge ogen te gooien en misschien als wereldkampioen terug te keren.

Daarom zien we het als een eer om hieraan te mogen bijdragen met een ongetwijfeld spannende pot honkbal. Dat mag je dus niet missen.

 

 

het Nederlands dames honkbalteam

 

Het spektakel zal beginnen op ons mooie complex op donderdag 14 juni aanstaande om 20:00 uur 

en tijdens en na afloop van de wedstrijd is het gezellig toeven op ons terras onder het genot van een hapje en een drankje.

Lars Ham International

Trots kunnen wij u melden dat Lars Ham definitief is geselecteerd voor het Nederlands Men’s Fastpitch Softbal Team.

 

Lars is al sinds 2008 speler van ons tweede herensoftbal team en valt op door zijn grote slagkracht maar vooral ook door zijn defensieve kwaliteiten. Dat is opgemerkt door de coaching staf van Oranje en verleden jaar werd Lars voor het eerst uitgenodigd voor deelname met Oranje aan het Zeisterslot toernooi. Een groot succes want dit jaar volgde opnieuw een uitnodiging voor dit internationale toernooi waar Lars uiteindelijk eindigde in de top 3 van beste slaggemiddeldes. Hierna werd de definitieve selectie een feit en gaat Lars vanaf 25 juni in Tsjechië met Oranje mee doen aan de Men’s European Championship.

 

RCH-Pinguïns wenst Lars en de rest van het team veel succes tijdens het EK.

 

Lars Ham

Lars aan slag

(foto's Luc Fliervoet)

Honk- en softbalclinic van RCH-Pinguïns gaat op herhaling

Voor de tweede maal dit seizoen geven de spelers van RCH-Pinguïns, onder leiding van hoofdcoach en oud-international Marlon Frolijk, op zondag 3 juni een (kennismakings)clinic voor geïnteresseerde jeugd in alle leeftijdsklassen.

 

Eerder dit jaar, op de openingsdag van het honkbalseizoen 2018, beleefde ondanks de toen nog relatief lage temperaturen, een groot aantal in honk- en softbal geïnteresseerde jongeren een prachtige dag. Niet alleen werd hun een aantal beginselen en kunstgrepen van deze schitterende sport bijgebracht, maar konden zij vervolgens ook kennismaken met honkbal op topsportniveau. RCH-Pinguïns won op 7 april op overtuigende wijze met 15-0 van het Dordtse The Hawks, waarbij Gianni Frolijk met een grand slam homerun de meest gevierde man was.

Ook a.s. zondag zullen de deelnemers aan de clinic na afloop een honkbalwedstrijd van het vlaggenschip van RCH-Pinguïns kunnen bijwonen en wel de wedstrijd tegen The Orioles. Een garantie voor wederom een grand slam homerun en een grote overwinning kan natuurlijk niet gegeven worden, maar een mooie wedstrijd onder aangename weersomstandigheden zit er dik in.

 

De clinic, waarbij voor alle benodigde materialen door de vereniging wordt gezorgd, wordt gehouden op het Heemsteedse Sportpark en duurt van 10 tot 12 uur. Vervolgens beginnen RCH-Pinguïns en The Orioles de voorbereidingen voor de wedstrijd (batting practice, infieldtraining etc.), die ook zeer de moeite van het bekijken waard zijn.

Bij voldoende animo bestaat de mogelijkheid tot het spelen van een oefenwedstrijdje.

De wedstrijd zelf vangt aan om 14.00 uur.

 

Meld je nu aan door hier te klikken.

Bedrijventoernooi 2e Pinksterdag

Op tweede pinksterdag wordt zoals altijd het jaarlijkse bedrijventoernooi gehouden.

De weergoden zijn ons naar verwachting goed gezind en dat zal zeker bijdragen aan een geslaagd evenement.

Uw bent allen van harte welkom om de sportieve verrichtingen met eigen ogen te volgen en te delen in de gezelligheid na afloop.

 

 

klik hieronder op "Lees het volledige artikel" voor het wedstrijdschema.

Beerpong 21 april 2018

Train je armspieren en les je dorst. Want we gaan weer Beerpongen op zaterdag 21 april bij RCH-Pinguïns! 

Bij beerpong moeten de spelers een balletje over de tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de tegenstanders terecht te laten komen. Deze bekers zijn gevuld met overheerlijk bier.

Schrijf je in per team van 2 of als individu ( je wordt dan gekoppeld aan een ander). Teamnaam + naam teamnaam.  

De kosten zijn € 10,- per team, en € 5,- per individu.
Het is VOL = VOL, dus zoek je beerpongmaatje en schrijf je op tijd in!

De winnaars gaan naar huis met DE bierprijs!

Natuurlijk hebben we ook gewoon lekkere biertjes, wijn en frisdrank koud staan voor een ieder die een gezellig avond wil!

 

Bekijk hier de flyer waarop meer informatie te vinden is.

Openingsdag - Clinic jeugd groot succes

Het eerste honkbal team heeft op de openingsdag van het nieuwe seizoen een clinic verzorgd voor de jeugd.
Onder grote belangstelling van vele ouders gingen onze jeudige spelers aan de slag onder leiding van coach Marlon Frolijk en zijn team.
Iedereen was druk in de weer om de kneepjes van het spel onder de knie te krijgen en de heerlijke lentedag droeg bij aan een prachtig evenement.
Na afloop moe, maar voldaan en met een gesigneerde bal op zak naar huis of nog even kijken bij de eerste wedstrijd van ons "eerste".

 

Marlon Frolijk legt uit

De kunst van het slaan

De hele groep bij elkaar

(foto's Sonja van der Schouw)

 

Door Son van der Schouw, moeder van een van de spelers van het eerste, zijn heel veel foto's gemaakt, waarvoor hartelijk dank.

De volledige serie is te downloaden door hier te klikken. Denk erom het is een zip-bestand van bijna 800 Mb, maar er zit dan ook ongetwijfeld voor elk wat wils bij.

Honkbal heren 1 start het seizoen overtuigend

De kop is eraf of liever gezegd we staan met twee grote overwinningen in de kop van de ranglijst na het eerste weekend van de competitie.
Op het half verregende Ringvaarttoernooi was al gebleken dat we een geduchte tegenstander voor de hoofdklassers HCAW en Hoofddorp Pioniers waren.
En dat de confrontatie met onze vrienden van The Hawks in hun nadeel zou aflopen was ook geen verrassing gezien de eerdere ontmoetingen in de weinige oefenwedstrijden.
Maar aan de competitie nemen een groot aantal teams deel met onderling enorme krachtsverschillen. De ranglijst zal de eerste tijd dus nog danig in beweging zijn.

Scheidsrechtersindeling bekend

De scheidsrechters zijn voor de komende wedstrijden ingedeeld. De indeling is nog niet geheel compleet, aangezien er nog steeds wijzigingen binnendruppelen (soms stromen). 

Ringvaarttoernooi 2018 - uitslagen

Helaas zijn vanwege het weer alle wedstrijden voor zondag afgelast.

Daarmee is de tussenstand tevens de eindstand zoals hieronder aangegeven.

 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste dag van het toernooi, waarvoor we alle deelnemers, de teams, scheidsrechters en natuurlijk de vele vrijwilligers hartelijk danken.

 

Zaterdag 31 maart 2018

     

Start    

Einde   

Thuis                              

Uit                                

Uitslag  

1

11:00

12:30

RCH-Pinguins

Hoofddorp Pioniers

1-3

2

13:00

14:30

Hoofddorp Pioniers

HCAW

0-3

3

15:00

16:30

HCAW

RCH-Pinguins

4-3

Zondag 1 april 2018

     

Start    

Einde   

Thuis                              

Uit                                

Uitslag  

1

11:00

12:30

Hoofddorp Pioniers

RCH-Pinguins

 - 

2

13:00

14:30

HCAW

Hoofddorp Pioniers

 - 

3

15:00

16:30

RCH-Pinguins

HCAW

 - 

Eindstand

     

Vereniging                              

Wedstrijd
Punten

    Runs    
Voor

    Runs    
Tegen

1

HCAW

4

7

3

2

Hoofddorp Pioniers

2

3

4

3

RCH-Pinguins

0

4

7

 

Klik hier om meer nieuwsberichten in te laden